Linseed oil


تخم کتان یا تخم بزرک (flaxseed) به دو شکل ظاهری قهوه‌ای و زرد طلایی (خود گیاه کتان بیش از ۲۰۰ گونه دارد) یافت می شود .تخم کتان منبعی سرشار از مواد مغذی همچون فیبر، منیزیوم، ویتامین B1، اسید چرب آلفا لینولنیک، و امگا ۳ است. بذر کتان منبعی برای چربی سالم، آنتی اکسیدان، و فیبر است.

با تخم کتان روغن نباتی تولید می‌شود و به عنوان روغن کتان یا روغن بزرک، که یکی از قدیمی‌ترین روغن‌های تجاری است کاربرد دارد. این روغن خوراکی با فشردن سرد و گرم بدست می‌آید.


Humans have used flaxseed oil for thousands of years, and it has a variety of health benefits. Manufacturers extract flaxseed oil from flaxseeds. People can use the oil in cooking and baking.Flaxseed oil comes from ripened flaxseeds that manufacturers have cold pressed to extract the oil. Another name for flaxseed oil is linseed oil.Flaxseed oil is sensitive to heat, so cooking with it will change the nutritional properties.

روغن کتان از هزاران سال پیش مورد استفاده مردم بوده است و برای سلامتی انسان بسیار مفید است . تولید کنندگان این روغن را از دانه کتان با سیستم فشردن سرد وگرم خارج میکنند و این روغن از دانه های رسیده کتان بدست می آید . همچنین از این روغن برای پخت و پز نیز استفاده می شود اما این روغن نسبت به گرما حساس بوده وپخت وپز با آن باعث تغییر خواص غذایی میشود .

Another name for flaxseed oil is linseed oil.Flaxseed oil is commercially available in both capsule and liquid form. It contains a type of omega-3 fatty acid called alpha-linolenic acid (ALA).The body uses ALA from flaxseed oil and converts it in small amounts to other fatty acids, including docosahexaenoic acid and eicosapentaenoic acid.

نام دیگر این روغن ، روغن بزرک است . روغن بذر کتان از نظر تجاری به دو شکل کپسول (برای استفاده به صورت مکمل غذایی) و مایع موجود است . این روغن حاوی نوعی اسید چرب امگا3 (W3) به نام آلفا لینولنیک اسید (ALA) است . بدن این اسید چرب را درمقادیر اندک به اسیدهای چرب دیگر از جمله اسید داکوزهگزائنوئیک و اسید ایکوزاپنتائنوئیک اسید تبدیل می کند .

Flaxseed oil does not contain the same nutrients as the whole seed. For example, flaxseeds contain fiber, magnesium, and vitamin B, but flaxseed oil dose not

روغن کتان به طور کامل همه ی موادمغذی موجود در دانه بذر کتان را دارا نیست ; به طور مثال بذر کتان حاوی فیبر ، منیزیم و ویتامین ب می باشد اما این مواد در روغن کتان وجود ندارند .

Similar to flaxseed, flaxseed oil may help lower cholesterol levels. The ALA in flaxseed oil might play a role in decreasing low-density lipoprotein (LDL), or “bad,” cholesterol.

In one small study involving 15 adults, the participants consumed either flaxseed oil or corn oil once per day with dinner.

Researchers measured the participants’ cholesterol levels at the start of the study and again 12 weeks later.

Those who consumed the corn oil had no change in their cholesterol levels, while those who consumed the flaxseed oil had a significant decrease in LDL.

مانند دانه کتان ، روغن کتان نیز ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند . آلفالینولنیک موجود در روغن کتان ممکن است در کاهش لیپو پروتئین با چگالی کم (LDL- کلسترول بد) نقش داشته باشد که این ادعا طی تحقیق کوچکی که بر روی 15 فرد بزرگسال انجام گرفت ، به اثبات رسید.

طی آزمایش این افراد هر روز یک وعده شام روغن کتان یا روغن ذرت مصرف کردند . پس از گذشت 12 هفته و اندازه گیری میزان کلسترول آن ها در مقایسه با مقادیر اندازه گیری شده در ابتدای تحقیق ، نتایج نشان میدهند افرادی که روغن ذرت مصرف کرده بودند تغییری در میزان کلسترول آن ها حاصل نشده اما افرادی که روغن کتان استفاده نمودند ، کاهش قابل توجهی در LDL آن ها دیده میشود.

  • روغن کتان برای کاهش دیابت ، مبارزه با سرطان واثرات مفیدی بر روی پوست ومو نیز می تواند مصرف شود که در این زمینه به تحقیقات بیشتری نیاز است .
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم دانه بذرکتان



انرژی

2234(kj)

کربوهیدرات

28/88 g

قندها

1/55   g

فیبر

27/3 g

چربی

42/16   g

چربی اشباع

3/663 g

چربی تک اشباع   نشده

7/257   g

چربی چند اشباع   نشده

28/730 g

امگا-3

22/8   g

امگا-6

5/9 g

پروتئین

18/29   g

ویتامین ب 1

1/644 mg

ویتامین ب 2

0/161   mg

ویتامین ب 6

3/08 mg

کلسیم

255   mg

اهن

5/73 mg

منیزیم

392   mg

فسفر

642 mg

پتاسیم

813   mg



                                   برخی ترکیبات روغن بزرک

اسید چرب اشباع   شده

6   – 9 %

اسیدهای چرب   اشباع نشده

10 – 22 %
اسیدهای چرب   اشباع نشده چندگانه

کل چندگانه

68   – 89 %

الفا لینولنیک اسید
(امگا3)

56 – 71 %

اسیدلینولئیک
(امگا6)

12   – 18 %

اسیداولئیک
(امگا9)

10 – 22 %